Email

info@voordeeldeco.nl

Bel gerust

+316 24773572

WhatsApp

+316 24773572

Algemene verhuurvoorwaarden

Algemene verhuurvoorwaarden van VoordelDeco

Artikel 1 Definities
Verhuurder: “VoordeelDeco”, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 71361073, met btw-nummer NL206576456B01, gevestigd te Zomertaling 22, 3341 EB Hendrik Ido Ambacht.
Huurder: De natuurlijke persoon of rechtspersoon die met de Verhuurder een huurovereenkomst aangaat.
Algemene voorwaarden: De voorwaarden zoals opgenomen in dit document, betreffende de huur van roerende zaken, hierna te noemen “goederen”.
Gehuurde: De roerende zaken die eigendom zijn van de Verhuurder en die op basis van de huurovereenkomst aan Huurder worden verhuurd.

Artikel 2 Toepasselijkheid
2.1
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming, inhoud en uitvoering van de huurovereenkomst, alsmede alle overige rechtshandelingen en rechtsbetrekkingen tussen VoordeelDeco en huurder, tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
2.2 Afwijkingen van, en aanvullingen op, deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen, zoals in een schriftelijke overeenkomst of opdrachtbevestiging.
2.3 Elke prijsopgave of offerte verzonden via WhatsApp wordt beschouwd als een officiële offerte van VoordeelDeco. Bevestigingen of afspraken gemaakt via WhatsApp worden eveneens beschouwd als officieel en bindend voor beide partijen. In het geval dat enige voorwaarde in deze algemene voorwaarden en in een offerte – ongeacht het medium – onderling tegenstrijdig zijn, prevaleren de voorwaarden zoals opgenomen in de offerte.
2.4 Indien één of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden en/of buiten toepassing worden gelaten, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht en van toepassing.

Artikel 3 Duur van de overeenkomst
3.1
Deze overeenkomst is gesloten voor een vooraf vastgestelde periode, zoals vermeld in de huurovereenkomst.
3.2 Bij het vaststellen van de tijdsduur van het verhuurcontract, geldt een gedeelte van een dag als een gehele dag.

Artikel 4 Levering, Ophalen en Retourvoorwaarden
4.1
Huurder dient zelf het gehuurde bij VoordeelDeco op te halen en bij beëindiging van de huurovereenkomst, aan VoordeelDeco terug te geven, tenzij uitdrukkelijk tussen partijen is overeengekomen dat VoordeelDeco zorg zal dragen voor het brengen en/of terugbezorgen van de gehuurde goederen.
4.2 Indien VoordeelDeco zich belast met het brengen en/of terugbezorgen van het gehuurde worden de kosten hiervan in rekening gebracht bij Huurder.
4.3 Bij levering door VoordeelDeco worden de gehuurde goederen afgezet op de begane grond bij de voordeur, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.
4.4 Huurder dient ervoor te zorgen dat de locatie waar het gehuurde afgeleverd dient te worden, bereikbaar is voor VoordeelDeco via een begaanbare weg. Dit houdt in dat het traject van het voertuig tot aan de deur toegankelijk moet zijn met een rolcontainer en/of steekwagen. Indien ter plaatse blijkt dat dit niet het geval is, zal VoordeelDeco bij Huurder extra kosten in rekening brengen ad €39,- exclusief btw per uur.
4.5 Indien VoordeelDeco zich jegens Huurder heeft verplicht de gehuurde goederen aan Huurder te bezorgen, zal VoordeelDeco ernaar streven zich zo nauwkeurig mogelijk aan de overeengekomen leveringstermijn te houden.

Artikel 5 Legitimatie en Waarborgsom
5.1
Huurder dient bij het afhalen of het ontvangen van het gehuurde goed zich op verzoek van VoordeelDeco door middel van een wettig legitimatiebewijs te legitimeren.
5.2 Huurder is verplicht, voordat hij de gehuurde goederen in ontvangst neemt, aan VoordeelDeco een waarborgsom te betalen, zoals genoemd in de overeenkomst.
5.3 VoordeelDeco behoudt zich het recht voor vervallen huurtermijnen te compenseren met de waarborgsom. Indien op enig moment tijdens de looptijd van de huurovereenkomst het bedrag van de verschuldigde huurpenningen de waarborg overtreft, is VoordeelDeco gerechtigd om aanvulling van de waarborgsom te eisen.
5.4 VoordeelDeco zal de waarborgsom bij het einde van het huurcontract, onder aftrek van de verschuldigde huurpenningen, schade en eventuele kosten, aan Huurder terug te geven.

Artikel 6 Betaling
6.1
De wijze van betaling zal in onderling overleg worden bepaald.
6.2 Voor bedrijven, ingeschreven bij de KvK, zijn alle prijzen exclusief btw van toepassing behalve de bezorgkosten. Deze zijn inclusief btw.

Artikel 7 Verplichtingen huurder
7.1
Huurder heeft het recht om het gehuurde voorafgaande dan wel bij of tijdens de feitelijke levering te controleren en/of overigens zelf te onderzoeken of te laten controleren of onderzoeken. Indien Huurder dit achterwege laat of het gehuurde na het uitvoeren van de controle of het onderzoek zonder op- en of aanmerkingen te maken in ontvangst neemt, wordt het gehuurde geacht in overeenstemming met de overeenkomst, derhalve in deugdelijke, goede en onbeschadigde staat te zijn geleverd.
7.2 Huurder zal als een goed huurder voor het gehuurde zorgdragen, het gehuurde doelmatig beveiligen en gebruiken overeenkomstig de gebruiksvoorschriften.
7.3 Beschadiging, vermissing, verduistering, diefstal en totaal verloren gaan van het gehuurde dient na ontdekking onverwijld aan VoordeelDeco te worden medegedeeld.
7.4 Het is Huurder verboden het gehuurde door te verhuren, in gebruik te geven of anderszins aan een derde ter beschikking te stellen, tenzij VoordeelDeco hiervoor schriftelijke toestemming heeft verleend.

7.5 Het is Huurder verboden het gehuurde geheel of gedeeltelijk te demonteren of te repareren, dan wel om veranderingen aan het gehuurde aan te brengen. 7.6 Huurder is verplicht om VoordeelDeco te allen tijde toegang tot de gehuurde goederen te verschaffen.

Artikel 8 Schade en gebreken
8.1
Huurder is verplicht elke schade en elk gebrek aan het gehuurde onmiddellijk aan VoordeelDeco te melden.
8.2 Zonder toestemming van VoordeelDeco mag Huurder niet tot reparatie overgaan. Veranderingen en/of reparatie aan de gehuurde goederen zal VoordeelDeco slechts in zijn eigen, of in een door hem aangewezen, werkplaats aanbrengen of verrichten.
8.3 Voor stoffen goederen (bijvoorbeeld gordijnen, tafelkleden, kussens): Huurder mag geen niet-uitwasbare substanties (zoals wijn, olie of verf) gebruiken in de buurt van de goederen. Elke vorm van blijvende schade resulteert in een vergoeding op basis van de huidige winkelprijs van het beschadigde goed.
8.4 Brandende kaarsen mogen nooit direct op of te dicht bij de gehuurde goederen worden geplaatst, met name als deze van brandbare materialen zijn gemaakt. Brandgaatjes, kaarsvet, schimmel, kauwgom, olie, inkt en andere onherstelbare vlekken worden gezien als schade.
8.5 Alle goederen, met name serviesgoed, dienen schoon, gewassen en afgedroogd te worden geretourneerd; indien niet, zullen reinigingskosten ad € 39,- exclusief btw per uur worden doorberekend. Uitzondering hierop vormen goederen vervaardigd uit textiel, welke ongewassen mogen worden geretourneerd.

Artikel 9 Aansprakelijkheid huurder
9.1
Huurder is tot aan het moment dat het gehuurde weer door VoordeelDeco in ontvangst is genomen aansprakelijk voor alle schade – ongeacht de oorzaak – aan het gehuurde goed, waaronder schade door vermissing, verduistering, diefstal, vervreemding en totaal verloren gaan en komen voor rekening van Huurder. In deze gevallen blijft de huurprijs verschuldigd.
9.2 Voor de verloren gegane en beschadigde goederen wordt de nieuwwaarde in rekening gebracht.
9.3 Indien het verhuurde in slechte staat/beschadigd aan VoordeelDeco wordt teruggegeven heeft VoordeelDeco het recht om reparatie- en reinigingskosten in rekening te brengen, onverminderd het recht van VoordeelDeco tot vordering van huurderving.
9.4 Indien reparatie door derden noodzakelijk is aan het verhuurde als gevolg van de verhuur, dan worden de kosten daarvan afzonderlijk en extra aan Huurder in rekening gebracht.

Artikel 10 Verzekering
10.1
Huurder draagt het volle risico en verantwoordelijkheid van de gehuurde goederen gedurende de tijd dat deze ter beschikking van Huurder zijn gesteld. Het gehuurde is door VoordeelDeco niet verzekerd. Huurder dient derhalve, zo nodig, zelf een verzekering af te sluiten die bovenstaande risico’s dekt, waaronder schade als gevolg van vermissing, diefstal, beschadiging en vergaan van het gehuurde.

Artikel 11 Ontbinding
11.1
Indien Huurder zijn of meer van zijn contractuele verplichtingen niet, niet- tijdig of niet-behoorlijk nakomt, indien Huurder zijn/haar faillissement of (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt, indien huurder failliet wordt verklaard, of indien op hem de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen van toepassing wordt verklaard, indien huurder zijn/haar onderneming geheel of gedeeltelijk overdraagt, liquideert of stillegt en/of indien op het vermogen van Huurder geheel of gedeeltelijk beslag wordt gelegd, is Huurder in verzuim en heeft VoordeelDeco de bevoegdheid de overeenkomst geheel of gedeeltelijk zonder dat enige ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst vereist is als ontbonden te beschouwen, ongeacht zijn verdere recht tot vordering van schadevergoeding en opschorting.
11.2 Na beëindiging van deze overeenkomst blijven de bepalingen uit de artikelen 8, 9 en de rechtskeuze onverminderd van toepassing.

Artikel 12 Annuleren
12.1
Indien Huurder een huurovereenkomst geheel of gedeeltelijk annuleert, dan is huurder een schadevergoeding verschuldigd van 30% van de totale som van de opdracht bij opzegging tot 4 weken voor de levering of ophaling, of 50 % van de som van de opdracht bij opzegging 1 tot 4 weken voor de levering of ophaling, of 70 % van de som van de opdracht bij opzegging in de laatste week voor levering of ophaling.

Artikel 13 Vrijwaring
13.1
VoordeelDeco is niet aansprakelijk voor schade verband houdende met de gehuurde goederen, die aan derden, aan hun persoon en/of bezittingen wordt toegebracht.
13.2 Huurder vrijwaart VoordeelDeco volledig tegen aanspraken van derden tot schadevergoeding verband houdende met het gebruik van het gehuurde.

Artikel 14 Wijzigingen
14.1
Wijzigingen en aanvullingen van deze overeenkomst zijn slechts geldig indien schriftelijk overeengekomen. Mondelinge nevenafspraken, ook als zij voor de afsluiting van deze overeenkomst zijn gemaakt, zijn niet geldig voorzover zij met de bovenstaande bepalingen in strijd zijn.

Artikel 15 Toepasselijk recht
15.1
Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

Artikel 16 Bevoegde rechter
16.1
Alle geschillen die voortvloeien uit deze overeenkomst zullen exclusief worden voorgelegd aan de Rechtbank Rotterdam, zittingsplaats Dordrecht.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Bestel nu jouw decoratie via WhatsApp!